MI SMO PROFESIONALNO ANGAŽIRANI

Najosjetljivije područje naših poslovnih aktivnosti je upravljanje i naplata potraživanja. Ne samo da je došlo do promjene u opštoj svijesti o finansijskom i socijalnom uticaju zaduženja, već vidimo i podržavamo promjene u oblasti etike naplate, što također nadilazi razvoj relevantnog zakonodavstva.

Kako bi se učinkovitije uključili i doprinijeli svojim iskustvom da utičemo na ove procese, naš osnivač McGrath & Arthur s.r.o. je postao član ASINS-a, Udruženja slovačkih agencija za naplatu i HUAN - Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja koji su također član FENCA, Federacije evropskih nacionalnih agencija za naplatu.

Cilj ASINS-a je, između ostalog, da osigura usklađenost svojih članova sa zakonskim propisima i etičkim principima u oblasti naplate potraživanja.

Naš osnivač McGrath & Arthur s.r.o. – posjeduje certifikat kvalitete ISO 9001, potvrđujući standard sistema upravljanja kvalitetom prema Međunarodnoj organizaciji za standardizaciju, a također je zvanično registrovan kao „Partner javnog sektora“.